Muzej starin Grubelnik

V neposredni bližini naše kmetije lahko obiščete zbirko starin. Orodja oziroma pripomočke, ki so jih nekoč uporabljali pri kmečkih opravilih, v gospodinjstvu ter pri drugih dejavnostih, je skrbno zbral v okolici Ribnice na Pohorju domačin Alojz Grubelnik.

Smučišče Ribnica na Pohorju

Smučišče je odmaknjeno s centra vasi le nekaj minut. 2 km prog se razteza na nadmorski višini od 715m do 921m in omogoča odlične smučarske pogoje na naravnem in kompaktnem snegu.

Sgermova smreka

Veličastna smreka (Picea abies), ki je s 61,8 m višine najvišje drevo v Sloveniji in celotni srednji Evropi. Premer v prsni višini drevesa je 113 cm, starost pa je ocenjena na 300 let. Ogled je možen na kmetiji Sgerm v spremstvu lastnika.

Energijske točke ob cerkvi Sv. Janeza 

Cerkev sv. Janeza, poznogotske arhitekture z opremo iz 17. stoletja. Cerkev stoji na območju Občine Podvelka a spada pod župnijo Ribnica na Pohorju. Okoli cerkve so točke, kjer se lahko napolnite z pozitivno energijo.

Muzej kamnoseštva, steklarstva in gozdarstva v Josipdolu

Muzejsko zbirko, sestavljajo steklo in ostanki steklovine nekdanje steklarne, ki je obratovala v Josipdolu in na Langesvaldu v letih od 1799 do 1909. Podrobneje je obdelano še kamnoseštvo, ki je zaživelo po letu 1880.
Ogledate si lahko tudi preprosto ročno orodje, ki so ga nekdaj uporabljali pri obdelovanju pohorskega tonalita ter muzej na prostem, kjer so postavljeni primeri steklarske peči, vodna drča – riža, pruharsko kamnoseška uta, stroj za izdelavo granitnih kock in oglarska kopa. 

Ribniško jezero

Na pobočju vzhodno od Ribniškega vrha leži Ribniško jezero in šotno barje obdano s borovim gozdom, na nadmorski višini nekaj manj kot 1500 m. V jezeru po legendi prebiva podvodni mož Jezernik, ki naj bi jezero preselil iz Uršlje gore. 

Ribniška koča

Koča je najvišje ležeča planinska postojanka na Pohorju. Leži na mali planoti pod Malim Črnim vrhom v glavnem pohorskem grebenu na nadmorski višini 1505 m. Do koče se lahko poleti dostopa z avtom po lokalni cesti iz Ribnice na Pohorju, označene pa so tudi pešpoti. 

Please reload

Najdete nas

Ribnica na Pohorju 79

2364 Ribnica na Pohorju

Kontakt

+386 31 224 655 

  • Google Places Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Long Shadow
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now